matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna po X
piciu:
oblicz pochodna po x xy
2
−xze
x
+xz
22 kwi 11:59
J:
f'
x
= y
2
+ z − z(e
x
+ xe
x
)
22 kwi 12:01
piciu:
a ta sama po y i z
22 kwi 12:03
J:
f'
y
= 2xy f'
z
= − xe
x
+ x = x(1 − e
x
)
22 kwi 12:06
piciu:
thx
22 kwi 12:08