prawdopodobienstwo
amamama: rzucamy dwiema symetrycznymi kostkami oblicz prawdopodobienstwo uzyskania dwoch szostek pod
warunkiem jednej 6
odp 1/11
22 kwi 11:45
Jacek: "..pod warunkiem jednej 6" = pod warunkiem, że w pierwszym lub w drugim rzucie wypadła "6"?
Taka jest dokładnie treść jak w Twoim wpisie?
22 kwi 11:54
J:
IΩI = 6*6
IAI = 1 {6,6}
IA∩BI = 1 {6,6}
IBI = 11 {6,1}{,6,2} ....
{1,6}{2,6} ....
| | P(A∩B) | | 1 | | 36 | | 1 | |
P(A/B) = |
| = |
| * |
| = |
| |
| | P(B) | | 36 | | 11 | | 11 | |
22 kwi 11:59
amamama: tak, taka jest tresc. dyiekuje
22 kwi 11:59
amamama: ale skąd 11 skoro 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5 i 1,6 2,6 3,6 4,6 5,6 to równa się 10?
22 kwi 12:05
Jacek: 6,6
22 kwi 12:06
J:
+ {6,6}
22 kwi 12:06
amamama: aaa ok
22 kwi 12:12