sin α | ||
√3* | = 4 /: √3 | |
cos α |
4 | ||
tg α = | ||
√3 |
y | 4 | |||
tg α = | = | ⇒ y = 4 , x = p[3} | ||
x | √3 |
y | 4 | |||
sin α = | = | |||
r | √19 |
x | √3 | |||
cos α = | = | |||
r | 19 |
4 | √3 | 8√3 | ||||
sin 2α = 2 sin α*cos α = 2* | * | = | ||||
√19 | √19 | 19 |
4 | 8√3 | |||
tg α + sin 2α = | + | |||
√3 | 19 |
4√3 | 8√3 | 76√3 | 24√3 | 100 √3 | ||||||
= | + | = | + | = | ||||||
3 | 19 | 57 | 57 | 57 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |