matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
ania:
pochoodna jak policzyc?
ln
3
(x+3) ' = ?
21 kwi 22:10
bezendu:
y=ln
3
(x+3)⇔y=[ln(x+3)]
3
1
1
y'=[ln(x+3)]
3
=3ln
2
(x+3)*[ln(x+3)]'=3ln
2
(x+3)*
*(x+3)'=3ln
2
(x+3)*
x+3
x+3
21 kwi 22:12
ania:
dzieki wielkie
21 kwi 22:13