1 | 2+√3 | |||
Punkt P=( | ; | ) nalezy do wykresu funkcji f(x)=ax2. Do wykresu tej funkcji | ||
√3−1 | 3 |
3 | ||
A: Q=(√3; | ||
2 |
8 | ||
B: Q= (−2;− | ) | |
3 |
√3 | 1 | |||
C: Q=− | ; | |||
2 | 2 |
√2 | 2 | |||
D: Q= | ; | |||
2 | 3 |
1 | √3+1 | √3+1 | |||
= | = | ||||
√3−1 | 3−1 | 2 |
2+√3 | √3+1 | ||
=a*( | )2 | ||
3 | 2 |
2+√3 | 3+2√3+1 | ||
=a* | ⇔ | ||
3 | 4 |
2+√3 | 4+2√3 | ||
=a* | |||
3 | 4 |
2+√3 | 2+√3 | ||
=a* | /:(2+√3) | ||
3 | 2 |
1 | 1 | ||
=a* | |||
3 | 2 |
2 | ||
a= | ||
3 |
2 | ||
f(x)= | x2 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |