całka
ewww: pomóżcie mi rozwiązać całkę przez podstawienie,..
21 kwi 21:13
ICSP: | | 1 | |
Podstawienie t = |
| . Potem przez części. |
| | x | |
21 kwi 21:14
ewww: | | 1 | |
ale wtedy pochodna z 1x to jest − |
| a ja mam tam w mianowniku x3 . a nie do |
| | x2 | |
kwadratu..
21 kwi 21:31
ICSP: | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| a przecież |
| = t więc dostajesz całkę : |
| x3 | | x | | x2 | | x | |
−∫t e
t dt
którą liczysz przez części.
21 kwi 21:33
ewww: a no racja, nie wpadłam na to... dzięki wielkie
21 kwi 21:36