3 | 2 | 1 | 2 | 3 | 1 | |||||||
B1 = | * | * | + | * | * | + | ||||||
5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 |
2 | 1 | 18 | 3 | ||||
* | *1 = | = | |||||
5 | 4 | 60 | 10 |
3 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | |||||||
B2 = | * | * | + | * | * | + | ||||||
5 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 |
2 | 3 | 2 | 6 | ||||
* | * | = | |||||
5 | 4 | 3 | 10 |
1 | ||
B3 = ... | ||
10 |
1 | ||
teraz dla B1 rzucamy raz kostką więc prawdopodobieństwo wynosi | ||
6 |
25 | 11 | |||
P(B2)' = | ⇒ P(B2) = | |||
36 | 36 |
91 | ||
P(B3) = | ||
216 |
3 | 1 | 6 | 11 | 1 | 91 | |||||||
P(A)= | * | + | * | + | * | = | ||||||
10 | 6 | 10 | 36 | 10 | 216 |
595 | 119 | ||
= | |||
2160 | 432 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |