21 kwi 19:10
Saizou :
zad. 11 lepiej wyjść z jednej strony i doprowadzić do drugiej, tak jest ładniej, choć
przekształcanie "dwustronne" nie jest błędem
21 kwi 19:15
Blue: Czyli było by zaliczone?

Rozumiem, że to 10 jest dobrze

I co z tym prawdopodobieństwem

Ile bym za to pkt dostała, skoro zadanie jest za 6 pkt?
21 kwi 19:25
Saizou :
a w tym z prawdopodobieństwem o co chodzi ?
Popracuj jeszcze nad formą dowodu, czyli założenie teza dowód
21 kwi 19:32
Saizou :
w 10 możesz jeszcze dopisać że
(3n+1)3+(3n+2)3=...=9k, gdzie k∊ℤ (PS. ℤ to liczby całkowite )
21 kwi 19:34
Blue: Jak to o co?

Masz treść
21 kwi 19:43
Kacper:
Zobaczę rano
21 kwi 21:56
Metis: Z jakiej książki korzystasz?
21 kwi 21:59
YushokU: Blue, przecież tam w zaokrągleniu wychodzi ci 4,46, więc liczysz dla x=5 i dla x=4 i wybierasz
większy.
@Metis Znam to zadanie i ono chyba jest z Nowej Ery, albo pomarańczowego podręcznika, albo
niebieskiej Teraz Matury.
Bo dokładnie kojarzy mi się treść, ale mogę się mylić
21 kwi 22:52
Blue: No dobra, czyli po prostu mam się domyślić, że pasują dwie odp...
To jest NE
22 kwi 18:51
Blue: Może mi ktoś powiedzieć chociaż czy wszystko co zrobiłam do tego momentu jest poprawne

22 kwi 20:42
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: Jak zostało policzone P(A') od P(A) ? bo nie bardzo rozumiem? Dziękuję bardzo za odpowiedź
29 kwi 17:21
29 kwi 17:25
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\:
29 kwi 17:29
prosta:
ja liczyłabym kolejno prawdopodobieństwa...dla x=4, x=5 itd.....można zauważyć, że im więcej
kul dorzucimy
będzie wzrastać prawdopodobieństwo wylosowania dwu kul czarnych..
.nie liczyłabym pochodnej raczej
29 kwi 17:34
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: Mógłby mi ktoś rozjaśnić?
Jak zostało policzone P(A') bo się gubię w tym momencie..
29 kwi 19:56