matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
Mała:
w ciagu geometrycznym (a
n
) dane sa: a
1
=32 i a
4
=−4 wyznacz iloraz tego ciagu oraz jego ósmy wyraz.
2 gru 19:55
zosia:
a
n
=a
1
*q
n−1
⇒−4=32*q
3
2 gru 20:07
Mała:
i to tyle
?czy trzeba cos jeszcze policzyc
?
2 gru 20:16