matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W trójącie
Kamil:
W trójkącie abc dane są tg |∡cab|=1 |∡abc|=105° i ab=2 ; bok bc ma długość?
21 kwi 17:47
Aerodynamiczny:
tgα=1 α=45* i policz z tw sinusów
21 kwi 17:51
Aerodynamiczny:
|BC|=x
x
sin45
=
2
sin30
21 kwi 17:53