Jaki wzór na to?
Mała Mi: O funkcji liniowej f(x)=ax−4 wiadomo, że f(x)=10. Wtedy:
A. a=−2 B. a=1 C. a=2 D. a=7
21 kwi 14:08
Janek191:
Napisz poprawnie treść zadania .
21 kwi 14:11
Mała Mi: A no tak porąbałam zadanie.
Poprawnie to:
O funkcji liniowej f(x)=ax−4 wiadomo, że f(7)=10. Wtedy:
A. a=−2 B. a=1 C. a=2 D. a=7
21 kwi 14:14
Janek191:
10 = a*7 − 4
14 = 7 a
a = 2
=====
21 kwi 14:21
Mała Mi: MIałam tak napisane, ale oczywiście źle obliczyłam. Haha haha ha, dobre. Muszę się bardziej
skupić.
21 kwi 14:24