matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jeżeli Pb stożka po rozwinięciu jest częścią koła o r = 12 i kącie środkowym 60^
proszeopomoc:
jeżeli Pb stożka po rozwinięciu jest częścią koła o r = 12 i kącie środkowym 60
o
, to Pp stożka wynosi...?
21 kwi 08:51
dero2005:
60
P
b
=
πr
2
=
360
21 kwi 09:31