| 2+log34 | |
= | |
| 3+log38 |
Wyszło mi nawet raz że to jest log216 36 czyli 216x=36 tylko jak na maturze podstawowej na
podstawowym kalkulatorze to sobie oblicze?
| 2+log322 | |
=... dalej dasz radę? | |
| 3+log323 |
| 2+log3(4) | log3(9)+log3(4) | log3(36) | |||
= | = | = | |||
| 3+log3(8) | log3(27)+log3(8) | log3(216) |
| 2log36 | 2 | |||
= | = | |||
| 3log36 | 3 |
| 2 | ||
x = | ||
| 3 |
.
.
| 2+log34 | 2+log322 | ||
= | = | ||
| 3+log38 | 3+log323 |
| 2+2log32 | 2(1+log32) | 2 | ||||
= | = | = | . ... ![]() | |||
| 3+3log32 | 3(1+log32) | 3 |
WITAJCIE .
.
| log39+log34 | log336 | log362 | |||
= | = | = | |||
| log327+log38 | log3216 | log363 |