matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jest to zadanie z działu translacja (przesunięcie równoległe)
Radek:
POMOCY
obrazem punktu A w przesunięciu o pewien wektor jest punkt B. Znajdź obrazy w tym przesunięciu punktów C i D gdy : A=(3,4) , B = (5,2) , C=(1,2) , D=( −3,1)
2 gru 19:47