proszę o pomoc
kaja: 4x−1= 32
Nie wiem czy idę w dobrym kierunku ale dochodzę do wyrażenia
x−1=log432
i co dalej?
20 kwi 21:13
kix:
a może lepiej tak:
22(x−1)=25
20 kwi 21:17
kaja: mogłabym prosić wzór? wstyd się przyznać ale logarytmy to moja pięta achillesowa
20 kwi 21:18
kaja: bosz.... robię z siebie pustą lalę. sorry. mózg wysiadł
20 kwi 21:20
Martiminiano: Porównaj po prostu wykładniki teraz...
20 kwi 21:24
kix: coś jeszcze teges nie teges ?
20 kwi 21:25
kaja: tak, wiem... najpierw napisałam, później pomyślałam

Dzięki za pomoc i jeszcze raz sory za
głupie pytanie
20 kwi 21:25
5-latek: Głupich pytan nie ma .
sa ewentualnie głupie odpowiedzi
21 kwi 08:21