ukl. rownan
ola: Mam problem z zadaniem, które w większej części dobrze rozwiązałam, ale mam problem z układem
równań, który nie daje mi takiego rozwiązania jakie jest w odpowiedziach. Układ do rozwiązania
to:
| ⎧ | √(x−2)2+(y−2)2=√34 | |
| ⎩ | y=−14x+274 |
|
20 kwi 20:37
===:
lepiej wpisz całe zadanie
20 kwi 20:49
kix:
dobrze się liczy, pewnie masz gdzieś błąd rachunkowy
x=7 ⋀ y=5
x=−1 ∧ y=7
20 kwi 20:51
ola: zadanie to: Punkty A=(2,2), B=(4,10) są wierzchołkami podstawy trójkąta równoramiennego. Ramię
tójkąta ma długość √34. Wyznacz współrzędne wierzchołka C.
20 kwi 20:57
ola: wyznaczyłam prostą AB, środek AB, prostą SC, i później ten ukł. rownań, najprostszą postać mam
x2−6x+23=0
20 kwi 20:59