pomożcie
kasiuniak: oblicz pięc początkowych wyrazów ciągu
b) bn=n−3n
2
2 gru 19:45
marzena: | | 22 | |
a2= |
| =1 itd podstawiasz aż do a 5  |
| | 2+2 | |
2 gru 20:16
kasiuniak: nie rozumiem:(:(:(
2 gru 20:17
marzena: podstawiasz tą małą cyferkę co jest przy literze a lub b lub c pod wzór który masz po drugiej
stronie


spróbuj wyliczyc a
3 a zobacze czy pojełaś
2 gru 20:23
2 gru 20:26
2 gru 20:26
kasiuniak: dobrze?
2 gru 20:26
marzena: no i tak trzymaj


jak masz jakieś pytania to służe pomocą

pod warunkiem że będe umiała to
wytłumaczyc
2 gru 20:27
marzena: zrob reszte to sprawdzimy
2 gru 20:29
kasiuniak: jutro zrobie bo teraz jestme padnieta papap dziekuje
2 gru 20:32