matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Marek:
Mam dowieść że |AD|=|CD| |AD|=a
2
+b
2
+h
2
+d+2−ab−bc |CD|=a
2
+b
2
+h
2
+d+2−ab−bc=|AD| Zatem |AD|=|CD|. Dowód przeprowadzony jest poprawnie?
20 kwi 19:28
Metis:
L=P
20 kwi 19:30
Marek:
Dziękuję
20 kwi 19:48