20 kwi 18:53
Blue: Is anybody here?
21 kwi 00:38
kyrtap: Unfortunately eveybody is busy
21 kwi 00:43
bezendu:
At this time people are sleeping.
21 kwi 00:43
kyrtap: Blue zdajesz roz z angola ?
21 kwi 00:45
bezendu: Patrick and what are you so curious?
21 kwi 00:46
kyrtap: cause I want to know
21 kwi 00:47
bezendu:
OK !
21 kwi 00:48
Blue: yes
21 kwi 00:50
Blue: To jak? Dobrze jest to rozwiązane? Mam nadzieję, że się doczytaliście
21 kwi 00:51
kyrtap: czym ty robisz te zdjęcia , mikrofalówką ?
21 kwi 00:52
Martiminiano:
Blue, zajrzyj do zadania z kodowaną odpowiedzią
21 kwi 00:55
Blue: Właśnie muszę sobie kupić nowy telefon, bo ten to już zabytek haha
21 kwi 00:57
Blue: Czyli nie możecie się doczytać? Jutro Wam zeskanuję...
Marcin, już idę.
21 kwi 00:58
kyrtap: zeskanuj z rana może będę
21 kwi 01:00
Blue: Z rana raczej nie zdążę (bo idę jutro do szkoły

), a wstaję zawsze na ostatnią chwilę, więc...
Ale po południu wrzucę
21 kwi 01:06
bezendu:
Pisałaś, że nie opłaca się chodzić do szkoły.. Czyżby Twoi rodzice, opiekunowie przeczytali to

?
21 kwi 01:08
Blue: Niee, wychowawczyni zaczęła wypisywać do ludzi, że mamy się wstawić w szkole, bo trzeba jakieś
bzdety podpisać.... ona to jest przewrażliwiona
21 kwi 01:12
PR: Chyba dzisiaj a nie jutro do tej szkoły
21 kwi 01:13
Blue: No tak, racja, ja już idę spać, pa
21 kwi 01:17
Benny:
P
K=πr
2
P
K=π*P
T
c
2=2ab
c
2=a
2+b
2
a
2+b
2=2ab
a
2−2ab+b
2=0
(a−b)
2=0 ⇒ a=b
c.n.w.
21 kwi 15:26
21 kwi 19:02
Blue: ktoś oceni

?
21 kwi 19:44
Kacper:
Ładnie, ale napisałbym kilka słów i byłoby pięknie
21 kwi 21:25
Mila:
19:02
(−)
21 kwi 21:34
Kacper:
Mila masz może jakieś publikacje dotyczące metodyki nauczania geometrii? Bo nie mam z tym
problem niestety
21 kwi 21:45
Mila:
Korzystaj z tego co masz, to wszystko z własnych przemyśleń musi wynikać.
Na początku czytałam "Krygowską".
Pożyczałam w bibliotece wszystkie stare podręczniki, poradniki dla nauczycieli i selekcja
informacji.
Było kiedyś bardzo dobre czasopismo "Matematyka". Poszperaj w bibliotece, u nauczycieli z
dużym stażem.
Kup sobie "Śladami Pitagorasa", "Lilawati", "Przez rozrywkę do wiedzy".
Przeglądaj Miniatury Matematyczne (Toruń).
21 kwi 22:15
Kacper:
Ok dzięki wielkie

Matematyka nadal jest, już chyba z 50 lat

− wypożyczę

Z resztą też się zapoznam. Muszę przyznać, że o ile samemu mi łatwo przychodzi, to nauczyć tego
dzieciaki jest mi najtrudniej
21 kwi 22:21
Mila:
Przyjdzie czas, że nie będziesz miał tych problemów.
21 kwi 22:27
Kacper:
Mam taką nadzieję

Początki są najgorsze
21 kwi 22:28
YushokU: Z metodyki nauczania geometrii to ciekawą ma mój korepetytor.
Mówi, że też nigdy nie mógł nas−uczniów nauczyć geometrii i w końcu wpadł na pomysł, że zrobi
dwa sprawdziany.
Wiadomo−większość uczy się pod sprawdzian, a Ci co nie to zazwyczaj ogarniają.
No i na pierwszy sprawdzian zapowiada, że zadania będą wybrane z 3 publikacji od CKE−Geometria
I,II,III, których współautorem jest pan Wojciech Guzicki.
A drugi robi normalny.
Mówi, że efekty są dużo lepsze.
Sam tak do niej usiadłem,bo nigdy jej nie lubiłem i przyznam się, że po dokładnym przerobieniu
tych zadań i prześledzeniu odpowiedzi sporo mi to rozjaśniło.
Chyba, że nie chodzi o licealistów
21 kwi 22:46
Blue: Dziękuję za ocenę
22 kwi 18:50
b.: to korepetytorzy robią sprawdziany?
22 kwi 23:18
YushokU: Nie, ale kiedyś po zrobieniu tych zadań mi powiedział, że tak robi, jak uczy w szkole.
22 kwi 23:31
Kacper:
Wiadomo, że człowiek się uczy przeglądając zadania
23 kwi 07:52