..
Majjjka: Boki AB i DA rombu ABCD sa˛ zawarte odpowiednio w prostych o równaniach y = −1/7 x +
39/ 7 i y = −7x + 33. Napisz równanie prostej zawierajaej przekatna˛ BD tego rombu, jezeli
jego srodek ma współrzedne S = (1, 2)
Czy współrzedne środka odcinka podstawić pod x i y ? .
Za cholere nie moge pojąć tego zadania
20 kwi 18:36
mailena: napisz sobie punkt styczności prostych punkt A mi wyszedł (32/7; 2){ niewiem czy dobrze i
prosta przechodząca przez punkty A i S czyli y=2 i teraz prosta prostopadła przechodząca przez
S(1,2) x=1
mogło powychodzić inaczej wiec przelicz to po swojemu alem jak tak to porównasz to powinno
wyjść
20 kwi 19:31