limeeeesssyyy <3
Adamxd: Pomoże ktoś? : oblicz granicę ciągu o wyrazie ogolnym jesli an=√n2+n−n
20 kwi 18:13
Przemysław: | | n2+n−n2 | | n | |
limn→∞ √n2+n−n = limn→∞ |
| = limn→∞ |
| = |
| | √n2+n+n | | √n2+n+n | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= limn→∞ |
| = |
| = |
| |
| | | | 1+0+1 | | 2 | |
20 kwi 18:58
Adamxd: skad ta jedyneczka w liczniku?
20 kwi 19:40
Przemysław: Licznik i mianownik przez n
20 kwi 19:42
Przemysław: Jak czegoś nie rozumiesz to pytaj
20 kwi 19:46
Adamxd: oki , dziena
20 kwi 19:47
Adamxd: "niewiesz co zrobic − wyłącz przed nawias"
20 kwi 19:49