logarytmy, roz
lalala: Wiedząc, że log
2 (
√3 + 1) + log
2(
√6 − 2) = a, oblicz x= log
2 (
√3 − 1) + log
2(
√6 +
2)
Nie wiem jak się do tego zabrać
20 kwi 16:05
+-: a+x=?
20 kwi 19:27
lalala: i z tego liczę po porstu x?
20 kwi 19:56
lalala: w sensie z tego co mi wyjdzie, odejmuje od sumy a ?
20 kwi 19:56
lalala: niech mi ktoś to rozpisze bo nie rozumem
20 kwi 20:06
+-: to mówi Ci coś (√3 + 1) (√3 − 1)
20 kwi 20:11
kix:
a+x= log2 (√3 + 1) + log2(√6 − 2) + log2 (√3 − 1) + log2(√6 + 2)
a+x= log2 (√3 + 1) + log2 (√3 − 1 + log2(√6 − 2) + log2(√6 + 2)
20 kwi 20:15
kix: zapomniałem w drugim log2 domknąć nawiasu
20 kwi 20:16