Trygnometria
MAJJJJKA: Uzasadnij, ze jezeli alfa jest katem ostrym, to
sinαcosα / 1−cosα + sinα + cosα / 1+cosα =
20 kwi 15:03
J:
zapisuj ułamki uzywając duże U
20 kwi 15:05
MAJJJJKA: Kurde zle przepisałam powinno być :
sinαcosα / 1−cosα + sinαcosα / 1+cosα
20 kwi 15:05
Benny: Co tu trzeba uzasadnić?
20 kwi 15:09
MAJJJJKA: Uzasadnij, ze jezeli α jest katem ostrym, to
sinαcosα / 1−cosα + sinαcosα / 1+cosα= 2/tgα.
20 kwi 15:11
MAJJJJKA: Prosze powiedziec z jakich wzorów skorzystac...
20 kwi 15:13
Benny: Do wspólnego mianownika i wychodzi
20 kwi 15:15
J:
| | sinxcosx(1+cosx) + sinxcosx(1 − cosx) | | 2sinxcosx | |
L = |
| = |
| = |
| | 1 − cos2x | | sin2x | |
20 kwi 15:19
MAJJJJKA: Bardzo dziękuję..
20 kwi 15:28