1 | π | 1 | π | ||||
* sin(x + | ) + | * cos(x + | ) = 1 | ||||
√2 | 3 | √2 | 3 |
1 | π | π | ||||
Korzystając z faktu, ze | = sin | = cos | ||||
√2 | 4 | 4 |
π | π | π | π | |||||
sin(x + | ) * cos | + cos(x + | ) * sin | = 1 | ||||
3 | 4 | 3 | 4 |
π | π | |||
sin(x + | + | ) = 1 | ||
3 | 4 |
7π | π | |||
x + | = | + 2kπ , k ∊ Z | ||
12 | 2 |
π | ||
x = − | + 2kπ , k ∊ Z | |
12 |
π | ||
x = 2π − | = ... | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |