analiza
kyrtap: 1. Obliczyć masę pierwszego zwoju linii śrubowej x = acost, y = asint, z = bt jeżeli liniowa
gęstość masy w każdym punkcie krzywej jest równa kwadratowi promienia wodzącego tego punktu.
| | 4 | |
2. Obliczyć pole powierzchni walca zbudowanego na paraboli półsześciennej y2 = |
| (x−1)3 |
| | 9 | |
między półpłaszczyzną OXY a powierzchnią z = 2 −
√x.
19 kwi 22:38
Qulka: myśmy już tej linii śrubowej nie robili
19 kwi 22:39
kyrtap: nie zrobiliśmy
19 kwi 22:42
kyrtap: Qulka jak będziesz miała czas to zajrzyj do tego postu
19 kwi 23:02
19 kwi 23:29
kyrtap: co to za książka?
19 kwi 23:39
Qulka: krysicki włodarski tom 2
19 kwi 23:46
daras: to teraz {N[kyrtap]] masz olśnienie− na studiach walą ci z podstawowego podręcznika zadania

wystarczy zajść jutro wreszcie do biblioteki i się wreszcie zapisać
19 kwi 23:50
kyrtap: zapisałem się

już mam 6/10 książek wypożyczonych
19 kwi 23:55
Braun:
To mało masz tych książek wypożyczonych
20 kwi 00:01
kyrtap: narazie i tak nie mam czasu wszystkie przestudiować bo za dużo tego wszystkiego
20 kwi 00:02
daras: no jasne, studiowac można dłuuuugo nikt nie pogania
20 kwi 11:42
kyrtap: daras musiałeś to napisać
20 kwi 12:22
jakubs: Czasami człowiek nie zauważy czegoś lub zwyczajnie nie rozumie i stoi w miejscu przy prostym
zadaniu, ale lepiej jest na niego wjechać niż mu pomóc.
daras masz ciekawe podejście, jak
sporo osób u mnie na wydziale, przecież student ma się sam wszystkiego nauczyć i nikt mu w tym
ma nie pomagać, a my jesteśmy tu po to, aby i tak go uje!@#$%
20 kwi 12:56
daras: to była autoironia

sam studiowałem baaaaardzo dłuuuugo
ale za to dokłądnie
20 kwi 21:56
daras: tak naprawdę przecież człowiek sam się musi/albo nie musi*)nauczyć wszystkiego co
może mu się później przydać/nie przydać*) zależy to głównie od jego motywacji a na
studiach często motywacje są złe albo żadne i nie jest to moja wina
*) niepotrzebne skreślić
20 kwi 22:00
bezendu:
daras
20 kwi 22:05
daras: i jeszcze jeden kamyczek do
jakubsowego ogródka :
Być może miałem to szczęście, że chodziłem do dobrego liceum i w nim już poznałem prace
Krysickiego i Włodarskiego i Zeldowicza i takie tam...które teraz studenci odkrywają dopiero
tutaj albo wcale i wqrw mnie bierze, że nie słyszą nic z tego od swoich mistrzów na
studiach

a może są to "miszczowie" od 7 boleści

a może problem polega na braku samodzielności w studiowaniu

a może braku chęci do pójścia do biblioteki

a może....
20 kwi 22:06
daras: Twoje zdrowie
bezendu
20 kwi 22:06
kyrtap: a może szkolnictwo jest dupne ?
20 kwi 22:10
daras: zawsze uważałem, że chodzenie do szkoły jest niepotrzebne
ale większość ludzi jest tak leniwa, ze bez tego codziennego dopingu nie zrobiłaby żadnego
progressu
20 kwi 22:15
kyrtap: narazie studia jakoś nie rozwijają moich pasji, tylko polegają na uczeniu się rzeczy które mi
się w życiu nie przydadzą
20 kwi 22:16
bezendu:
Zawsze możesz pracować i studiować

A co do Krysickiego itp to ja nie korzystam z ich dzieł, wolę Banasia i wykłady swojego
prowadzącego
20 kwi 22:23
jakubs: daras rozumiem Twoją złość, ale przelewanie tego na forum w postaci takich postów, to np.
mnie demotywują. Nie wiesz czy ktoś był, czy nie był i co wypożyczył z biblioteki, ale
najlepiej pojechać mu żeby się w końcu wybrał do biblioteki. Sama biblioteka olśnienia raczej
nikomu nie da.
Czy koniecznie student musi sam się wszystkiego nauczyć ? Tutaj mam odmienne zdanie
21 kwi 01:20
daras: dobra rada: ignoruj je albo nie czytaj

masz rację, że sama wizyta w bibliotece nic nie da , to tak pójście do muzeum na wystawę
impresjonistów, dla jednych to bazgroły a inni się zachwycą
student, który się niczego nie potrafi sam nauczyć nie jest studentem, marnuje tylko swój czas
21 kwi 08:31
jakubs: Ja sam się uczę wszystkiego z wyjątkiem fizyki. Niestety nie leży mi ona no i trudno, z
kolegami robimy zestawy i się przygotowujemy jakoś.
21 kwi 12:17
kyrtap: jakubs fajnie

zawsze lepiej w grupie prawcować
21 kwi 12:19
kyrtap: pracować*
21 kwi 12:19