π | 1 | √3 | ||||
f(x)=sinx+cos(x− | )=sinx+ | cosx+ | sinx | |||
3 | 2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
− | ≤− | cosx≤ | ||||
2 | 2 | 2 |
√3 | √3 | √3 | ||||
− | ≤ | sinx≤ | ||||
2 | 2 | 2 |
−3−√3 | 3+√3 | |||
odp ZW: < | , | > | ||
2 | 2 |
π | π | |||
cos(x− | )=cos( | −x) cosinus jest funkcją parzystą | ||
3 | 3 |
π | π | π | π | |||||
cos( | −x)=sin( | −( | −x))=sin( | +x) | ||||
3 | 2 | 3 | 6 |
π |
|
| ||||||||||||||||||||||
f(x)=sinx+sin( | +x)=2*sin | *cos | ||||||||||||||||||||||
6 | 2 | 2 |
π | π | |||
f(x)=2*sin(x+ | )*cos( | ) | ||
12 | 12 |
√2 | √3 | 1 | √2 | |||||
cos150=cos(45−30)=cos45*cos30+sin30*sin45= | * | + | * | = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
√6+√2 | ||
= | ||
4 |
√6+√2 | π | |||
f(x)= | *cos(x+ | ) | ||
2 | 12 |
π | √6+√2 | |||
−1≤cos(x+ | )≤1 /* | |||
12 | 2 |
√6−√2 | √6−√2 | π | √6−√2 | |||||
− | ≤ | cos(x− | )≤ | |||||
2 | 2 | 12 | 2 |
√6+√2 | √6+√2 | |||
Zw=<− | , | > | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |