wykaz ze
Mariolka: Wykaz ze wartosc wyrazenia ( 1/pierw z 2 + 1/ pierw z 8 ) * pierwiastek z 2 jest liczba
wymierna
Ma wyjsc 3/2 ale nw czemu mi wychodzi 2/3 pomozie prosze
19 kwi 20:37
5-latek:
| 1 | | √8 | | 2√2 | |
| = |
| = |
| = skracaj |
| √8 | | 8 | | 8 | |
19 kwi 20:46
kix: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 3 | | 3 | |
( |
| + |
| )√2=( |
| + |
| )√2= |
| √2= |
| |
| | √2 | | √8 | | √2 | | 2√2 | | 2√2 | | 2 | |
19 kwi 20:50
Mariolka: 2 pierw z 4 no i to dodaje z 2 pierw z 2 * pierw z 2 i mi nie wychodzi znow
19 kwi 20:54
Mariolka: Oo dzieki wielkie kix
19 kwi 20:55