matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy funkcji
marysia:
Pomożecie mi? Mam problem w narysowaniu funkcji
|x+1|−|x−1|
f(x)=
x
19 kwi 20:28
52:
Na przedziały
19 kwi 20:33
===:
jak nie wiesz jak ... to dawaj w przedziałach −
19 kwi 20:35
marysia:
i jak to mam wtedy rozpisac mam przedzialy (−oo,−1) <−1,1) <1,+oo) (−oo,−1)
−x−1+x−1
=
x
i ile ma sie to rownac bo nie wiem
19 kwi 20:40
marysia:
y?
19 kwi 20:41
Kacper:
−2
f(x)=
dla x∊(−
∞
,−1)
x
19 kwi 20:42
marysia:
okej
19 kwi 20:42
Benny:
−x−1+x−1
−2
dla x∊(−
∞
,−1) f(x)=
=
x
x
19 kwi 20:43
marysia:
wyszlo mi
dziekuje wam za pomoc
19 kwi 20:45