matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Filip:
Ile to będzie −lnIyI+2lnly−1l ?
19 kwi 20:22
pigor:
..., y≠0 i y≠1, czyli jeśli y∊R\{0,1}= D, to
(y−1)
2
−ln|y|+2ln|y−1| = log(y−1)
2
−ln|y| = log
i tyle, ale jeśli
|y|
to pytanie testowe, to dlaczego mi nie dajesz tych odpowiedzi; brak ich utrudnia mi ... robotę, bo albo stop, albo itp. .
19 kwi 20:52
Filip:
bo nie jest testowe, po prostu nie byłem pewny wyniku tego działania
19 kwi 21:00