Pomocy !
dankoś: Powierzchnia boczna walca po rozwinięciu jest prostokątem o przekątnej długości 8 cm i kąt
między nią a bokiem który odpowiada wysokości jest równy 60stopni. Oblicz pole powierzchni i
objętość walca. Błagam o rozpisanie tego zadania !

Potrzebuję na jutro
19 kwi 19:58
xyz: z trójkątów szczególnych wylicz
19 kwi 20:04
Kaczy: rzeczywiście... dziękuję za rozpisanie jak nie mam zielonego pojęcia...

(y)
19 kwi 20:05
xyz: to znaczy że nie umiesz narysować prostokąta i podpisać na nim danych... (y)
19 kwi 20:10
xyz:

α= 60
| | 4√3 | |
drugi bok 4√3 . czyli 2πr=4√3 , r= |
| . Podstawiasz do wzorów i masz. Chyba to |
| | π2 | |
umiesz juz zrobic
19 kwi 20:14
xyz: nie ma za co..
19 kwi 20:33