Równanie wymierne z parametrem
gemma: 1. Dla jakich wartości parametru m (m∊R) układ równań
{ mx − 4y = m +1
−2x + 2my = −1
jest oznaczony i spełnia go para liczb (x,y) taka, że xy ≥0?
2. Dla jakich wartości parametru m (m∊R) równanie
(m−2)x2 − 3(m + 2)x + 6m = 0
ma dwa różne rozwiązania różnych znaków?
3. Dla jakich wartości parametru m (m∊R) równanie
(m − 1)x2 + 2(m + 1)x +m − 2 = 0
ma dwa różne rozwiązania ujemne?
19 kwi 19:36
5-latek: Do zadania nr 2
Δ>0
x1*x2<0
Do zadania nr3
Δ>0
x1+x2<0
x1*x2>0
19 kwi 19:44
Metis: 1) Wyznaczniki.
19 kwi 19:48