19 kwi 18:52
PW: Sprawdzić każdą z możliwości − prawda to czy fałsz − i zsumować liczbę prawdziwych.
19 kwi 18:59
konik420: Mógłby ktoś powiedzieć jak do tego dojść i zrobić jeden przykład?
19 kwi 22:04
Qulka: D
45+α ⇒ 90− (45+α) = 45−α
19 kwi 22:08
19 kwi 22:10
Mila:
1) cos(45+α)=sin(45−α)
cosx=sin(90−x)
cos(45+α)=sin(90−(45+α))=sin(45−α)
czyli pierwsza równość prawdziwa.
19 kwi 22:13
Mila:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
L= |
| = |
| = |
| =tg(45+α)=P |
| | tg(45−α) | | ctg(90−(45−α)) | | ctg(45+α) | |
19 kwi 22:17
Mila:
| | cos(45−α) | |
3) tg(45+α)= |
| |
| | cos(45+α) | |
| | sin(45+α) | | cos(90−(45+α) | | cos(45−α) | |
L= |
| = |
| = |
| =P |
| | cos(45+α) | | cos(45+α) | | cos(45+α) | |
Resztę spróbuj sam
19 kwi 22:20