matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja różniczkowalna w punkcie
mateusz:
Wyznacz wartości a oraz b (a,b ∊ R) tak, by funkcja: f(x)= ax−4/x+b dla x≤0 ⋀x ≠ −b f(x)= 3/2x − 2 dla x>0 była różniczkowalna w punkcie x
0
=0.
19 kwi 16:39