prawdopodobienstwo
paulina: . W pudełku znajduje się 9 żetonów z liczbami 1, 4, 7, 8, 13, 14, 17, 20, 21. Na każdym żetonie
jest inna liczba. Z pudełka wyciągamy kolejno trzy razy
po jednym żetonie bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że na
dokładnie jednym z wylosowanych żetonów jest liczba nieparzysta . '
mocΩ = 504
moc tego zdarzenia to : 5*4*3 ?
wiem ze to zle i jeszcze jest razy 3 pomnożone ale nie wiem czemu
19 kwi 14:25
paulina: hmm co jest nie tak ?
19 kwi 14:48
J:
IΩI = 9*8*7
IAI = NPP + PNP + PPN = 5*4*3 + 4*5*3 + 4*3*5 = 3*(3*4*5)
19 kwi 14:52