matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg zbieżny
Serum:
(n−2)!
n
2
Ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=
*
:
n!
c. jest zbieżny do 1/2 Jak to udowodnić? w sensie miałem cztery odpowiedzi, a C jest ponoć prawidłowe, a nie mam pojęcia o co w tym chodzi
19 kwi 14:01
J:
(n−2)!
n!
1
an =
*
=
n!
2!(n−2)!
2
19 kwi 14:05
Serum:
Rzeczywiście... Czasami załamuje się na najprostszym...
19 kwi 14:12