Proszę o pomoc Pilne!
Asia: Bardzo proszę o całe rozwiązanie zadania
α jest kątem ostrym i sin α = 1/4. Oblicz cos α i tg α
19 kwi 13:15
19 kwi 13:15
J:
do jakiej chodzisz szkoły ?
19 kwi 13:17
Asia: Do szkoly gdzie nauczycielka nic nie tlumaczy
19 kwi 13:21
5-latek: Witaj
J 
A nie domyslas się ? Geometria analityczna , trygonometria (pewnie rozwiazuje jakies arkuszse
19 kwi 13:21
J:
Cześć

Niestety nie znam obecnych programów nauczania
19 kwi 13:22
J:
ile jest: 52 = ?
19 kwi 13:23
Asia: 25
19 kwi 13:24
J:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
w takim razie: ( |
| )2 = |
| * |
| = ? |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
19 kwi 13:25
Asia: 0.0625
19 kwi 13:29
J:
a jak doszłaś do takiego wyniku ?
19 kwi 13:30
A: 0.25
1/4=1x25/4x25=25/100=0.25
19 kwi 13:41
J:
| | √15 | |
cosα = √1−(1/16) = √15/16 = |
| |
| | 4 | |
| | 1 | | 4 | | 1 | | √15 | |
tgα = |
| * |
| = |
| = |
| |
| | 4 | | √15 | | √15 | | 15 | |
19 kwi 13:55
a: Dziękuje
19 kwi 14:13