matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qwert
gąbka :
Rzucamy 10 razy symetryczna moneta. Niech p
n
dla n = 1, 2, . . . , 9 oznacza prawdopodobienstwo otrzymania dwóch orłów w rzutach o numerach n i n + 1. Wtedy p
8
= 1 − p
9
p
8
= 1 − p
7
1
p
8
=
2
1
p
8
=
4
?
19 kwi 13:13