prosze pomozcie
kasiuniak: oblicz
a ) log8[log2(log39)]
b) 2[log28+ log23−log22+log23]
2 gru 18:25
plastuś:
a) log
39= 2 bo 3
2=9 i log
22= 1 bo 2
1=2 i log
81= 0 bo 8
0=1
to: log
8(log
22)= log
81= 0
b) log
28= 3 bo 2
3=8 log
22=1 log
23 − log
23= 0
2( 3 −1) =....... to już chyba potrafisz "porachować"
2 gru 18:40
kasiuniak: dziekuje jest kochany
2 gru 18:43
kasiuniak: a to napewno o to chodzilo

?
2 gru 18:44
plastuś:
A o co ma chodzić ?
2 gru 18:45
kasiuniak: myslalam ze to trzeba jakies rownanie zrobic albo cos
2 gru 18:47