matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
delta
Marcin:
x2−6x=√3x−9−3√3 porównanie x2+x(−6−√3)+9+3√3=0 Δ=3 √Δ=√3 x1=3+√3 lub x2=3 wsp. wierzchołka Wytłumaczy mi ktoś skąd taka delta? Niby jakie są B i C?
18 kwi 23:21