matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie..
looo:
Trygonometria:
1
sinπ x =
2
prosze o pomoc...
18 kwi 22:22
Janek191:
1
sin πx =
2
więc
π
5
π x =
+ 2π*k lub π x =
π + 2π*k
6
6
1
5
x =
+ 2 k lub x =
+ 2 k , k − dowolna liczba całkowita
6
6
18 kwi 22:38
looo:
Dziękuje
18 kwi 22:44