trudne
trygonometria: | | √2−√2 | |
Wiedząc że sin 22o 30'= |
| , podaj wartość cos 22o 30' |
| | 2 | |
18 kwi 22:20
18 kwi 22:20
PW: Albo zastosować jedynkę trygonometryczną, albo wzór
sin2α = 2sinαcosα
− oceń co łatwiejsze.
18 kwi 22:23
trygonometria: | | 0 | |
Jak to policzyć? Z jedynki trygonometrycznej wyszedł wynik cos2alfa= |
| |
| | 4 | |
18 kwi 22:27
trygonometria: Mógłby to ktoś policzyć?
18 kwi 22:32
kazik: To policz z tego co podał PW.
sin2α= √2/2 i sin2α = 2sinαcosα
√2/2= 2 * (√2−√2 / 2) *cosα i wyliczysz z tego cosα
18 kwi 22:37