18 kwi 20:56
ocean: hmm
18 kwi 21:05
ocean: nikt nic?
18 kwi 21:16
ocean: zzzz
18 kwi 21:35
Metis: Przepisz treść.
18 kwi 21:36
ocean: Punkty A, B, C, D są położone jak na rysunku. Zakładamy, że AB jest prostopadłe do BD oraz CD
prostopadłe do BD oraz |AB|=5, |CD|=3, |BD|=11. Niech X należy do odcinka BD. a) wykaż, że
suma |AX| + |XC| jest najmniejsza tylko wtedy gdy kąt BXA jest równy kątowi DXC.
rysunku nie dam rady przerysować.
18 kwi 21:39
ocean:

a nie, jednak dam radę, ostatnio mi nie działało.
18 kwi 21:41
ocean: halo? chociaż wskazówka!
18 kwi 22:00
ocean: b) zrobione, potrzeba tylko a
18 kwi 22:20