translacja przesunięcie równoległe
damian: Napisz wzór funkcji , której wykres jest obrazem wykresu funkcji f w przesunięciu w wektor w ,
gdy: f(x)=6−x3 , w=[2,4]
proszę o pomoc z góry dzięki
2 gru 17:56
plastuś:
zajrzyj tu:
48 i tu:
1664
2 gru 18:02
Mateusz: Jeżeli przesuwamy wykres funkcji o wektor w = [p,q] czyli równolegle do osi x o wektor [p,0] i
równolegle do osi y o wektor [0,q] to wzór otrzymanej funkcji ma postac y = f(x−p)+q czyli
podstawiamy i otrzymujemy f(6−x3−2)+4 =? dokoncz
2 gru 18:02
lipa: eh, Mati, zjebałes. to będzie 6 − (x−2)3 + 4
4 maj 23:35