matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartosc wyrazen
kamsle11:
4
√
(4−2
√
3
)
2
Skorzystałem z różnicy kwadratu i co dalej proszę o pomoc?
18 kwi 17:31
Eta:
4−2
√
3
= (1−
√
3
)
2
to (4−2
√
3
)
2
= (1−
√
3
)
4
4
√
(4−2
√
3
)
2
= | 1−
√
3
|=
√
3
−1
18 kwi 17:55
kamsle11:
Wielkie dzieki
18 kwi 18:08