matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
student:
Jaki napisać wzorek, że po podstawieniu danej liczby wyjdą takie wyniki? W
0
= 1 W
1
= −2x W
2
= 3x
2
W
3
= −4x
3
18 kwi 16:06
vaultboy:
W
n
=(−1)
n
(n+1)x
n
18 kwi 18:45