matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
olgak:
Wyznacz rownanie stycznej do f (x)=3x
3
− 4x
2
+2
18 kwi 15:29
olgak:
X0=1 zapomnialam dodac
18 kwi 15:31
J:
styczna: y = f'(1)(x − 1) = f(1)
18 kwi 15:37
J:
oczywiście: y = f'(1)(x−1) + f(1)
18 kwi 15:38