oblicz
ola: (√3−√5+√3+√5)2=
2 gru 17:46
ola: help!
2 gru 18:49
ola: błagam pomóżcie. ;CC
2 gru 19:06
ola: help me
2 gru 20:49
student: zastosuj wzór skróconego mnożenia
jeżli nie potrafisz wykonywac działań na potęgach przeanalizuj przykład:
(2√3)2=(312)2=312 * 2=31=3
2 gru 21:01
ola: właśnie nauczycielka też mi mówiła o tych wzorach ale nie wiem jak to zastosować.
2 gru 21:05
Godzio:
√3−√52 + 2* √(3−√5)(3+√5) + √3+√52=
|3−√5| + 2*√9−5 + |3+√5|
3−√5 + 3+√5 + 2*√4 = 6+4=10
2 gru 21:14
student: (a+b)2=a2+2ab+b2
u Ciebie a=√x−√5 b=√3+√5
ponad to (a*b)2=a2*b2
2 gru 21:17