matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź, czy funkcje f oraz g są równe
Sherio:
Sprawdź, czy funkcje f oraz g są równe, jeśli: f(x)=
√
x
2
−12x+36
; g(x)= |x−6|
18 kwi 11:58
J:
tak ... bo f(x) =
√
(x−6)
2
= I6−xI
18 kwi 12:01