matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
mega:
jak usunac pierwiastek stopnia trzeciego z mianownika:
1
2−
3
√
3
18 kwi 11:31
Benny:
Wzór skróconego mnożenia na różnicę sześcianów (a−b)*(a
2
+ab+b
2
)=a
3
−b
3
u ciebie a=2, b=
3
√
3
18 kwi 11:32