Znak całki
Klodzia: Nie obliczając całki znajdź ich znak ∫ x3/( x4+x2+1)dx
18 kwi 10:34
Klodzia: przedział całkowania od −1 do 2
18 kwi 10:34
ICSP: | x3 | | x3 | | x3 | |
∫−12 |
| dx = ∫−11 |
| dx + ∫12 |
| |
| x4 + x2 + 1 | | x4 + x + 1 | | x4 + x + 1 | |
dx =
| x3 | |
= ∫12 |
| dx > 0 |
| x4 + x + 1 | |
18 kwi 11:23
ICSP: Jeżeli zmieniasz liczbę pojedynczą na mnogą bądź odwrotnie to zmień ją w całym zdaniu
18 kwi 11:26
Klodzia: Sorry

Nawet się nie skapnęłam

dziękuję za rozwiązanie
18 kwi 11:40
Klodzia: Mam pytanko czy ∫ 0π2cosx jest równa −∫π2πcosx
18 kwi 11:45
ICSP: Tak
18 kwi 11:47
18 kwi 11:52